Feminist? Javisst!

Just sayin'

Publicerad 2013-01-18 11:04:26 i Nike

 

Ni vet det här med att när en flicka snubblar och ramlar så kastar sig tre vuxna ner till den lilla flickan och frågar hur det är fatt? Ni vet det här med att när en kille snubblar och ramlar säger den vuxne lite klemtjeckt att åh så ställer vi oss upp!?

Var kommer det ifrån? VAD berättigar detta?

Är det vetenskapligt bevisat att tjejer är födda med skörare kropp och tunnare hud? I så fall vill jag se den forskningen illa kvickt.

 

Nej men allvar: Hur ska vi kunna få ett jämlikt samhälle när man börjar med att behandlar tjejer och killar såhär tidigt och för en sån här liten skit sak?!

 

Antingen tröstar vi alla eller så uppmuntrar vi alla!

Glad fredag! 

Bildkälla: stockholm.se

Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2013-01-18 18:10:28

Känns som det här exemplet dras upp väldigt mycket men tycker faktiskt inte att det stämmer riktigt, eller inte överallt i alla fall. I förskolan är det som att det här exemplet dragits upp så många gånger att man blivit mer medveten och tänker på det. Det är bra att man pratar om det så man blir mer medveten men man får också se framsteg som har gjorts också :)

Postat av: N

Publicerad 2013-01-19 11:39:15

Absolut händer det inte överallt, och förskolor har säkert förbättras på den fronten. Men ändå så händer det och man måste fortsätta att påminnas om att det inte ska göra det :-)

Postat av: Anka

Publicerad 2013-01-19 11:54:41

Många förskolor har säkert tagit det till sig, men man måste se på det med ännu större sikte. Största "boven" är omedvetna föräldrar och det finns det gott av.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela