Feminist? Javisst!

Herregud i himelen

Publicerad 2012-12-26 20:39:35 i Guro

Firar jul på Irland. Ett vackert, underbart och fantastiskt land på många sätt. Ändå är det som att åka 200 år bakåt i tiden på vissa punkter.

Det som skrämmer mig mest är deras helt mer eller mindre nolltolerans mot abort. Senast här i veckan blev det tillåtet, men bara om kvinnans liv svävar i stor fara. Alltså va ?!?!

Några av er kanske har hört om den kvinna som dog här för några veckor sedan, hon nekades abort, trots att barnet skulle vara döfött, fick blodförgiftning och dog,därför en regering (som till 87% typ består av män, katolskt troende män!) inte tyckte kvinnans liv svävade tillräckligt fara..

Detta är bara en av tusentals historier, dessutom får dessa kvinnor inte tillräckligt utrymme i media så fler av oss kan reagera.

Ska dessa kvinnor behöva ligga för döden innan de får avbryta graviditeten? Irland är med i EU

Mjaha

Publicerad 2012-12-17 21:15:00 i Anka

Jag kom in på Södertörn och står som reserv på SU. Valet blir alltså betydligt enklare med det sagt, så det blir till att pendla till Huddinge (dvs Södertörn). Exhalterad är en underdrift! Genusvetenskap, lets do this shit!
 
Men nu från goda nyheter till kaskadspyor. För jag tamigfan kaskadkräks på sånt här skit ...
När julen står vid dörren kanske du tror att det handlar om gemenskap, generositet och tradition, mer konkret kanske att få pynta din julgran med en massa färgglada julkulor, änglar, tomtar, glitter och annat krimskrams for example. Men icke! I alla fall inte om du är kvinna... eller vafan säger jag?! SJÄLVKLART ska du som kvinna stå för pyntet (såväl matlagningen), standard (duh), men det är inte lika eftersträvbart som att numera pynta din kropp med bombshells, korsetter och rumpinlägg när släkten kommer för att inte fira julafton, utan för att kolla på dig!
LIGHT BULB!!! Varför inte skippa julgranfan helt och hållet och istället ställa dig obekvämt och blickstilla, som den slimmade och julsnygga kvinnan du bör vara, där granen normalt brukar stå? Så kan släkten dansa runt dig, farbror Åke skämtsamt sjunger "röven raskar över isen" samtidigt som han klämmer på din fejkade J-Lo booty och DÄR HAR DU DEN ULTIMATA JULEN SOM VAR KVINNA BÖR UPPLEVA!

JK. (just kidding)
 
 Om någon så vet jag hur obekväma korsetter är, för en sådan hade jag på balen i nian (omfg), likaså bombshells för det har jag provat mest på kul; stentuttar känns det som. Och det här med rumpinlägg har aldrig tilltalat mig då jag redan har en stor och utbuktande stjärt (fast då fanns det ju en rövförminskande trosa som alternativ), men kan tänka mig att det är förbannat obekvämt det med.
Så att anta att det finns kvinnor där ute som väljer obekvämligheter för att vara snygg på julafton som man vanligtvis firar tillsammans med släkt och/eller vänner - vilka förmodligen redan sett en näck eller sitt alldaglig jag åtminstone - är för mig sinnessjukt.
Tröttsamt med objektifiering. Kommer du lägga krut på ytan på självaste julafton eller istället lägga fokus på att umgås med släkt och vänner och äta gott?

Varför detta bajsnödiga fokus?

Publicerad 2012-12-12 21:36:00 i Guro

Läser detta och känner, som alltid. AMEN! (Ja, jag är troende och JAAAA jag är feminst, mer om det i ett senare inlägg!)
Vilken viktigt text. Vilken uttjatad text. Den återkommer år efter år, inte bara i nobels -sammanhang. Varför detta ständiga fokus på hur vi kvinnor ser ut? Hur snygg urringningen är, hur "snyggt" sminkade vi är, hur klänningen sitter och vilken FÄRG?????!!! det är på klänningen?

Blir så trött. Så sjukt bajsnödigt. Vem är intresserad av dessa nonsens skriverier om kläder som sitter på en kvinnokropp på en sjukt överreklamerad fest, egentligen? Du som är det, tänk om! Desto mer intressant. Hur tolererar vi det ständiga fokuset på kvinnokroppen? Är det inte dags att säga ifrån, på riktigt?

Guro

Hur orkar vi?

Publicerad 2012-12-04 22:07:00 i Guro

Mina hens, damer och herrar! Det är dags att presentera en av eldsjälarna till detta tillsynes fantastiska projekt. Våra tankar, åsikter och skildringar om livet vi lever, helt gratis! Vem säger nej till det?

Så vem är det som skriver?
En pessimistisk, humoristiskt, en aning för sarkastisk men hyfsat snäll levande varelse från ett övre medelklassområde norr om Stockholm. Jag tampas med livets alla frågor med feminismen som min ledstjärna. Hur kan vi göra om och göra rätt?

Som inledning vill jag ställa frågan HUR ORKAR VI?
Hens, kvinnor som män. Vi som kallar oss feminister, jämställdhetskämpar och genusmedvetna. Hur orkar vi, dag efter dag, år efter år kämpa vidare för allas lika värde?

Därför att vi tror på det! Jag tror att kvinnor, hens och män är lika mycket värda. Jag tror att världen vi lever i har gett oss en helt skev verklighetsuppfattning. Men! Jag tror att det går att ändra på! Det skiljer mig från människor som inte vill kalla sig för feminister eller (lägg in det ord som passar dig, du fattar poängen..)


Jag vill inte att någon ska ha förutfattade meningar eller bestämda åsikter om mig, BARA eller FÖR ATT jag har en snippa mellan benen. Jag vill inte att mina intressen, åsikter eller framtidsutsikter sitter i mitt kön.

Tänker du som jag? Haka då på, för nu ska här funderas, reflekteras och argumenteras för allas lika värde, en gång för alla!

Guro



 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela