Feminist? Javisst!

Att vara kvinna innebär lägre status

Publicerad 2013-01-06 23:16:00 i Anka

Nämnde i tidigare inlägg, argumentet en del pojkar kör med när de under en diskussion om feminism kontrar med (istället för att bara lyssna på vad jag har att säga) "men vi blir kallad bög/gay/fjolla för vi visar känslor" (tro mig, händer sjukt ofta). Att bli kallad bög och mena på att det är ett skällsord, något fel och negativt handlar indirekt om vad för syn man har på kvinnan idag. Frågar man en grupp människor hur de skulle beskriva en homosexuell man så kommer förmodligen de flesta säga att de sminkar sig/mån om utsidan, sysslar med mode, klär sig, för sig och beter sig feminint/kvinnligt. Det är den vanligaste förekommande föreställningen av en så kallad bög.
Saker som "hör till kvinnan" (smink, mode, känslor osv) är skamligt och förnedrande som kille att hålla på med, varför? Jo för att den gamla kvinnosynen - mindre värd, objekt för sex, underkasta sig mannen, har ingen talan, ingen fri vilja - fortfarande präglar kvinnosynen idag. Kvinnligt = lägre status. (Tyckte det här kunde bli ett eget inlägg istället, blev så krångligt och förvirrande att smita in det i tidigare inlägg.)
 
 
Sedan finns det ju dom som är emot gaykillar på grund av sexualliteten i sig, att vara man och älska/attraheras av män, och därför värderar gaykulturen som något fel/negativt/dåligt.
Ställer mig så enormt frågandes till det, för varför i hela friden förkasta människor som älskar lika mycket som du (om inte mer) och således tar sig rätten att älska? Bara för att hen inte älskar samma sak som du innebär det inte att personen ifråga gör/är något fel/negativt/dåligt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela